Wall Street игнорира смесените данни от деня

Американските акции се повишиха в четвъртък, след като инвеститорите изглежда игнорираха смесените икономически и корпоративни данни, предава CNBC. Инвеститорите до голяма степeн загърбват по-лошите от очакваното икономически данни през последните две седмици, отдавайки ги на лошото време.

Индексът на 30-те водещи щатски компании Dow Jones Industrial Average нарасна с 0,6% до 16 134 пункта, индексът на големите фирми S&P 500 се повиши също с 0,6% до 1 840 пунтка, а технологично ориентираният Nasdaq Composite напредна с 0,7% до 4 268 пункта.

Икономическите новини от деня показаха, че новите молби за помощи при безработица са се понижили с по-малко от очакваното през миналата седмица, а потребителските цени са се повишили през януари с 1,6% на годишна база в сравнение с покачването от 1,7 на сто през декември.

Данните от клона на Фед във Филаделфия показаха, че производствената активност в средно-атлантическия регион неочаквано се е свила през февруари, след като новите поръчки са спаднали.

Акциите наWal-Martпоевтиняха с 1,8%, след като компанията оповести тримесечни финансови резултати, коитоне оправдаха очакванията на анализаторите.

Tesla Motorsувеличи пазарната си капитализация с 8,4%, след като производителят на електрическиавтомобилиизненада приятно пазарите с финансовия си отчети с добрите перспективи пред компанията.

АкциитенаFacebook се повишиха с 2,3 на сто от стойността си. Социалната мрежакупува WhatsАpp за 19 млрд. долара.Книжата на BlackBerry поскъпнаха с 4,2%, след като инвеститорите заложиха, че платформата за съобщения на производителя на смартфони е подценена.

След края на сесиятаHewlett Packard,Priceline.com,GrouponиNordstromса сред по-големите компании, които ще публикуват финансовите си отчети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *