Световният туризъм е силно засегнат от коронавируса

Повече от 80 държави наложиха ограничения за пътувания от или към Китай през изминалите няколко дни, след като Световната здравна организация обяви извънредна ситуация, заради разпространението на новия коронавирус.Световният туризъм е засегнат от коронавируса.

Коронавирус: 50 милиона души в туризма могат да загубят работата ...

Според анализатори, мерките са разбираеми в момента, но глобалната туристическа индустрия ще понесе голям удар от липсата на китайските туристи, информира economynews.bg.

Много държави налагат различни нива на ограничения на китайци или други чуждестранни граждани. Така например САЩ, Австралия, Нова Зеландия и Сингапур обявиха, че забраняват влизането на всички, които наскоро са били в континенталната част на Китай. Други, включително Япония и Малайзия, заявиха, че ще забранят влизането на всеки, който е бил в провинция Хубей в Централен Китай, където вирусът се появи за първи път през декември 2019 г. Великобритания, Франция и Германия също засилиха предпазните мерки за влизащите в тях китайски граждани.Междувременно китайските власти отмениха всички групови пътувания извън страната още на 27 януари.Световният туризъм е засегнат от коронавируса.

Резултат с изображение за „световен туризъм“

„За да предотвратим и поставим под контрол вирусната епидемия, ние уважаваме подобни мерки от други страни. Но тъй като Китай е най-голямата държава по отношение броя на пътуващите в чужбина, забраните ще причинят големи загуби за тези чужди държави“, посочва Сю Сяолей, маркетинг мениджър на CYTS Tours. По думите му, 80 процента от продуктите, които неговата компания предлага, са за пътувания извън страната, а в момента има нулеви резервации.

Резултат с изображение за „световен туризъм“

Един от най-големите доставчици на онлайн туристически услуги в Китай Trip.com Group заяви, че от четвъртък платформата е получила няколко милиона заявления за възстановяване на самолетни билети или презаписвания както у дома, така и в чужбина. Според предишни прогнози на Trip.com, по време на Пролетния празник тази година трябваше да има 450 милиона пътувания в чужбина.

Резултат с изображение за „световен туризъм“

„Вярваме, че епидемията ще бъде овладяна в близко време със съвместните усилия на Китай и света. Точно както китайската икономика ще се върне към възходящата си траектория на развитие отпреди болестта, отварянето на Китай ще продължи и китайските туристи отново ще станат най-популярната група на световния туристически пазар“, посочи Лян Дзиенджан, президент и съосновател на Trip.com Group, в коментар за изданието Global Times./радио Китай

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *