Бъбривият Драганов възмути хотелиери с откровени лъжи

Съюзът на собствениците в Слънчев бряг се възмущава остро на твърденията на Румен Драганов, член на Контролния съвет на Националния борд по туризъм, който вече няколко пъти заявява в пресата, че всеки пети хотел не е отворил това лято и, че на чужденци се продават пакети ол инклузив за 5 лева на ден, а за българите тази цена е 100 лева. Всички хотели в Слънчев бряг са отворени и са пълни, заяви председателят на УС на съюза Елена Иванова, цитирана от burgas24.bg.
Възможно е да има неотворили от така наречените апарт хотели, по простата причина, че апартаментите в тях са закупени и собствениците им не ги ползват в момента. Но това са съвсем изолирани случаи.
Нека Драганов да дойде и да покаже кой хотел не работи и къде има цени от 5 лева, призова Иванова. Според нея такава цена изобщо не е възможна, тъй като тя е едва една четвърт от себестойността на продукта, който се предлага в комплекса. В момента цените там са между 180 и 200 лева общо за двама души в двойна стая, които ползват пакет ол инклузив. За първи път цената е уеднаквена за българи и за чужденци и се предлага от туроператорите на всички, заяви Елена Иванова.
Според Съюза на собствениците изявленията на Румен Драганов са не само неверни, но и целенасочени, тъй като той вероятно работи за интересите на съседна държава. Този човек не е дошъл нито веднъж в Слънчев бряг, за да види има ли затворени хотели и на какви цени се продават нощувките. Той няма нито един лев, вложен в туризма, с изключение на парите, с които си е купил апартамент в един от апарт хотелите, казаха хотелиерите в Слънчев бряг.
Те са възмутени от изявленията на Драганов. Само преди дни председателят на Държавната агеция по туризъм Анелия Крушкова напусна също възмутена конференция за туризма в Шератон, заради изказване на Драганов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *