Газът отново потече по глобалните тръби

След исторически срив през 2009 година световното производство на газ се очаква да отчете растеж от 4 на сто тази година, стимулирано от световното икономическо съживяване и по-студеното време, обяви днес международната асоциация Седигаз в комюнике, цитирано от Франс прес.

Миналата 2009-а бе „черна година“ за газовата промишленост, през която световното производство отчете рекорден спад с 2,8 на сто под въздействие на икономическата рецесия и забавянето на активността в промишления сектор, припомня Седигаз, пише БТА.

Тази година газовата промишленост се възползва от „скока в икономическата и промишлената активност“, към която трябва да се прибавят и по-ниските температури от средните и конкурентните цени на синьото гориво в развитите страни, уточняват експертите на Седигаз.

С нарастването през 2010 година производството на газ ще превиши с близо 1 на сто обема, отчетен през 2008 година. Създадена през 1961 година по инициатива на Френския институт по петрола и петролните и газови компании, днес Седигаз обединява близо 150 членове от 40 страни.

tmp = Get_Cookie(„article_fontsize“);
if(tmp != null && tmp > 9) {
document.getElementById(„contenttext“).style.fontSize = tmp + „px“;
document.getElementById(„contenttext“).style.lineHeight = (parseInt(tmp) + 4) + „px“;
}

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *