Доган: ГЕРБ е пълен провал, ще има предсрочни избори

Това заяви в първата си публична изява от месеци насам лидерът на ДПС Ахмед Доган, предадоха БНР и БТА.  На митинг в Джебел по повод мирните протести срещу тоталитарния режим през 1989 година Доган обясни, че прогнозата му за загуба на ГЕРБ е „предположение на базата на обективна оценка“.
„Защото трябва да си луд след двегодишен провал на изпълнителната власт и провал на президентския вот, да управляваш кретайки, за да запазиш себе си”, изтъкна Доган пред привържениците си, цитиран от Дарик.
Без нас не може да се избере президент и ще имаме много високи изисквания към профила на бъдещия кандидат, заяви още Доган. ДПС освен това ще се допита коя е най-подходящата номинация за държавен глава на този етап от развитието на страната.
Попитан по-късно на пресконференция има ли вариант ДПС да даде по някакъв начин подкрепа за управляващата партия на президентските и местни избори тази есен Доган каза, че на този етап все още е рано да се говори. Допълни, че партията му все още е в проучвателен етап. „Твърде рано е, но на този етап ГЕРБ няма тези подходящи кандидати, които да покрият нашите очаквания“, допълни той, цитиран от „Дневник“.
По думите му ГЕРБ няма кадрови ресурс и „доколкото сме информирани, предимно от медиите, кого искат да номинират, сме скептични за тяхната успеваемост на тези избори“.“Вътрешно чувствам много големи съпротивителни сили за каква да е подкрепа. Не вярвам ГЕРБ да намерят такава подходяща кандидатура, освен да ме издигнат мен. Обаче, при положение че аз не съм съгласен, значи не виждам такъв ресурс.“

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *