„Евроинс Румъния“ купи 7,2% от „Булленд инвестмънтс“ АДСИЦ

„Евроинс Румъния“ АД е придобило чрез покупка на БФБ–София АД 938 хил. акции на „Булленд инвестмънтс“ АДСИЦ, става ясно от съобщение до фондовата борса. С това румънското застрахователно дружество получава 7,2% дял от капитала на „Булленд инвестмънтс“.
„Булленд инвестмънтс“ е акционерно дружество със специална инвестиционна цел за секюритизация на земеделска земя. То функционира като инвестиционен фонд, който набира средства чрез публично предлагане на акции (под формата на периодични увеличения на капитала) и влага набраните средства в недвижими имоти.
Дружеството е учредено през август 2005 г. с капитал от 500 хил. лв., и в последствие са реализирани три успешни увеличения на капитала чрез публично предлагане на акции до размер 13 017 889 лева. Акциите на дружеството се търгуват на Неофициален пазар на БФБ-София.
„Евроинс Румъния“ АД е част от „Евроинс иншурънс груп“ – застрахователното поделение на „Еврохолд България“. Компанията, която преди това се наричаше Asitrans Asigurari, беше придобита от българския холдинг в средата на 2007 г. По-малко от две години, след като стана част от „Евроинс“, румънското дружество, което през 2007 г. беше на 14-то място на пазара, се изкачи до 7-ма позиция към края на първото тримесечие на 2009 г. и същевременно оглави пазара за „Гражданска отговорност“ в Румъния. Euroins Romania предлага всички видове застраховки, но портфейлът й изцяло е доминиран от автомобилното застраховане – 98% по данни към март 2009 г.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *