Ирландци правя бизнес с български имоти

По време на строителния бум и задграничния интерес към България хиляди британски инвеститори купиха имоти по Черноморието и в известните ски курорти. Сега обаче тези от тях, които искат да продават, са затруднени, пише британското издание themovechannel.com.
Нишовата инвестиционна компания Appreciating Assets им помага да се избавят от тези затруднения. Ирландската компания, която има офиси в Дъблин и в София наскоро е отворила офис и в Лондон, защото бизнесът й с поданиците на кралицата очевидно набъбва, повлиян от успехите на компанията на ирландския пазар. Единствените инвеститори, които все още купуват имоти в България, са руснаците, твърди изданието.
Името на Appreciating Assets стана известно покрай строителството на халета по трасето на магистрала Тракия.
Подходът на ирландската компания е прост – те подбират подходящите един за друг продавач и купувач (засега само руснаци, които пък смятат за по-рисковано да купуват преди сградата да е завършена). И това е единствената във Великобритания компания, която предлага реална стратегия за изход на собствениците на български имоти, които не желаят повече да ги притежават. Според изданието вторичният пазар на имоти в България е недоразвит и не предлага добри възможности. Руснаците от своя страна не страдат от кризата, а България е за тях предпочитана дестинация – както за ваканциите, така и за купуване на задгранично имущество.
През миналата година Appreciating Assets е посредничила за продажбата на над 200 имота.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *