Кратки финансови новини от 08.05.2015 г.

•От съобщението на американската компания за петролни проучвания Baker Hughes става известно, че в края на април сондажите за добив на нефт и газ са се съкратили до минимума от септ. 2009. За месеца е прекратен добивът от 289, за годината сондажите са съкратени с една трета от 3388 на 2268 общо в целия свят.

•Поредната вноска по кредита на МВФ ще бъде преведена в срок, предаде Bloomberg заявлението на гръцкия финансов министър Янис Варуфакис.

•Министърът на петрола на Иран заяви, че петролните цени в момента са неустойчиви и политически мотивирани. Министърът изрази надежда, че след снемането на санкциите добивът на петрол в страната може да нарасне до 4 млн. барела дневно за следващите 8 месеца от текущите 2,7 млн.

•Първият вицепрезидент на Apple Анджела Арендс, възглавяваща продажбите на дребно и е-търговията, е обявена от Bloomberg за най-високо платения топ мениджър-жена в САЩ през миналата година. Арендс, която до началото на 2014 ръководеше Burberry, през май стана първата жена в ръководството на Apple и оттогава до края на годината е получила $82,6 млн.

Подбор и превод – Ваня Йочева

Подбор и превод – Ваня Йочева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *