Лотарийна треска обхвана Турция преди Нова година

С наближаването на Новата година най-вълнуващият момент в Турция е тиражът на националната лотария. Голямата печалбавъзлиза на20.4 млн. щатски долара.

Ако някой ви каже, че Новата година в Турция може да ви направи доларов милионер, може и да се окаже вярно. Защото новогодишната премия на турската лотария е 30 милиона турски лири или приблизително 20.4 милиона щатски долара.
На четвъртинка билет се пада по около 5 млн.щатски долара. Освен това в специалния новогодишен тираж ще се раздаде 1 билет от 5 млн. турски лири и 5 билета от по 1 млн. турски лири. Дори разделени на четвъртинки, това означава, че 13 души имат шанса да станат милионери навръх Нова година.
Вече са отпечатани билетите за новогодишния тираж и първата партида са разпратени по областите. На 29 ноември ще бъдат пуснати в продажба в цялата страна. Цял билет ще струва 30 турски лири или 15 евро, половин билет 15 турски лири и четвърт билет 7.5 турски лири.
Другите печалби са съответно по 100 хиляди, 50 хиляди турски лири. За около 2 млн. души се предвиждат поощрителни печалби, аморти. 63- ма души, които са се разминали на косъм от голямата печалба, пък ще се утешават с 30 хиляди турски лири поощрителна премия.
Миналата година голямата премия бе около 16 млн. долара и бе поделена на четири. Тегленето на новогодишния тираж става на 31 декември в полунощ, а резултатите се публикуват в медиите на 1 януари.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *