Осигурени са 200 млн. лв. за разплащания по САПАРД и ФАР от правителството

Правителството осигурява ресурс от общо 200 млн. лв. за разплащания по предприсъединителните програми САПАПД и ФАР, стана ясно след днешното заседание на Министерски съвет.
По САПАРД се отпускат 100 млн. лв. на държавен фонд „Земеделие”, предназначени за разплащане на средствата на добросъвестно изпълнените проекти по трите мерки по програма САПАРД, по които още няма оценка на Европейската комисия, уточни вицепремиерът Меглена Плугчиева. Разплащането на проектите ще става по график, който ще бъде оповестен на интернет страницата на фонд „Земеделие”.
Докладът с изпълнението на мерките по САПАРД от Министерството на земеделието ще бъде изпратен на еврокомисаря по земеделие Мариан Фишер-Бойл в понеделник.
Други 100 млн. лева правителството осигурява за одобрени разплащания на инфраструктурни проекти по програма ФАР. Тук се включват приоритетни за държавата проекти, като например, в сферата на правосъдието и вътрешните работи.
По предложение на вицепремиера Плугчиева кабинетът е одобрил размера на бонусите за поощряване на администрацията, работеща в сферата на еврофондовете. Ще се приложи диференциран подход при определянето на бонусите.
Дотри заплати максимум ще получат служителите на администрацията по оперативните програми, показали най-добри резултати в работата си през миналата година. Доедна заплата ще бъде поощрението за работещите по оперативните програми, където е имало проблеми. Според решение на правителството от миналата година, по предложение на Министерството на държавната администрация, горната граница на годишните бонуси за държавните служители по еврофондовете е 6 месечни заплати.

investor.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *