Проверката на сделката с външния дълг е част от лова на вещици.

Проверката на сделката с външния дълг на правителството на Симеон Сакскобургготски е част от лова на вещици. Това заяви пред Дарик бившият зам.-финансов министър Красимир Катев. По думите му – още при сключването на сделката тя е проверена и от Сметната палата, и от международни институции. Заради договорените тогава транзакции с външния дълг рисковата премия е паднала до два – три процента. Според Катев цялостният ефект от сделката с дълга е положителен и новата проверка няма да открие нищо. Ето какво още каза Катев:
„Това са абсолютно политически инсинуации в тази сегашна атмосфера на лов на вещици, което между другото може би в много случаи ще се окаже правилно. Общо взето както се казва покрай сухото гори и мокрото. Аз съм абсолютно убеден, че нищо няма да излезе от тази проверка. Затова пък публичният ефект е ясен”, каза Катев.
Той допълни, че приветства извършването на проверки и ако действително такива неща са правени, трябва да бъдат наказани най-строго, но по думите му тук трябва да се действа законово, трябва да се действа както трябва, а не да се хвърлят димки. „След това да оперираме на принципа на вица за сестрата „каква сестра” нали и да не продължавам”, каза Катев.
„Тук в момента да ровичкаме означава в параноята си и в политическия си популизъм да стигнем до там, че да се съмняваме за някаква глобална международна конспирация, видите ли тук да ощетим българската държава”, коментира още той.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *