П. Кърлев: Ако не платите междинните сметки, ЧЕЗ няма право да ви спре тока

Гледай от сайта на bTV

Ако не платите междинните сметки, ЧЕЗ няма право да ви спре тока. Това обяви пред бТВ Павел Кърлев от Федерацията на потребителите.Цялата тази история с тримесечното отчитане е, за да се прикрие т.нар. „такса достъп до електормер“ – всеки месец по 5 лв., които, ползвали-неползвали, трябва да се платят, коментира още той.
За ръководството на ЧЕЗ миналото лято се оказа повече от горещо, защото жителите на Враца не на шега скочиха срещу тримесечното отчитане, неразбираемите сметки и изключването на тока без предупреждение. Самият кмет на града оглави недоволството срещу компанията. Няколко хиляди души се подписаха в подписката, организирана от синдикатите и браншовите организации срещу новия начин на отчитане и куп други проблеми. Проведоха се няколко срещи с представители на фирмата монополист, заваляха обещания, но най-болният проблем на хората с новия начин на отчитане и авансовите плащания на база данните от миналата година остана. Остана и народното недоволство. Към днешна дата мнението на хората не се е променило ни на йота.
Още по-фрапиращ е случаят, когато се начисляват солидни сметки за жилища, чиито собственици сега са извън България.
Постоянните аварии по мрежата в региона също тревожат гражданите. Врачани държат на едномесечните сметки и заради факта, че особено сега, в момент на криза, с тях могат сами да ограничават потреблението на ток, ако им се стори завишено. Това обаче, което абонатите не могат да разберат, е как дружество от такъв ранг месеци наред отказва да се съобрази със закона и с разпоредбите на държавния енергиен регулатор.

insurance.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *