СиБанк и ВИП Секюрити ще продават винетките

Консорциумът между СиБанк и ВИП Секюрити ГД ЗЗД Разпространение на винетни стикери ще отговаря за разпространение, приемане и съхраняване, транспортиране, информационно обезпечаване на отчитането на складовите наличности и продажбите и финансовите постъпления от продажбите на винетни стикери. Това става ясно от съобщение на сайта на възложителя на обществената поръчка Агенция Пътна инфраструктура.
Днес председателят на АПИ Божидар Йотов е подписал решението за избор на изпълнител. Критерият, по който е избран изпълнителят, е цената.
Трима кандидата се явиха на конкурса за разпространител на винетките стикери. Освен ГД ЗЗД Разпространение на винетни стикери имаше общо 3 кандидата. Консорциумът ЛУКойл и Холдинг Пътища не бе допуснат до отварянето на ценовите оферти, тъй като не отговаряше на изискването за положителен финансов резултат за 2008 г. Третият участник в конкурса бяха Български пощи.
Избраната компания ще се грижи за разпространението на винетките през следващите 4 години, като ще получи за това минимум 40 млн. лв. Досега с тази дейност се занимаваха ДЗИ-Транс и Български пощи, които спечелиха търга през 2004 г. Стойността на поръчката тогава беше 67 млн. лв.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *