Търсим работа в ЕС от сайт на български

От следващия месец ще можем да си търсим работа в ЕС през сайта www.egos-cip.eu като ползваме български език.
Това съобщиха от Изпълнителна агенция „ЕСМИС“ към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, предаде БТА.

Онлайн достъпът до портала от България предлага основни информационни услуги, обучение и професионално ориентиране, а впоследствие ще включи и по-лесно търсене на работа в 5 страни – България, Италия, Исландия, Испания, Румъния. Електронни ръководства и онлайн консултации за по-бързо и лесно намиране на търсена информация без такси ще са на разположение на всички желаещи.

Порталът е активен вече в Италия, Испания и Румъния. Следващите страни, които ще го ползват, са България и Исландия. Поддържането на услугите на сайта www.egos-cip.eu е на английски, български, италиански, испански и румънски.

Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“ е ръководител на работния пакет за оценка на резултатите от внедряването на портала. Проектът „eGOS“, с който се осъществява услугата, се финансира по рамкова програма „Конкурентноспособност и иновации“ на Европейската комисия. В него участват 29 партньори от 5 държави. Българските партньори по проекта са ИА „ЕСМИС“, Полиметис“ ООД, „Дата Концепт-България“ ЕООД и Дружество „Знание“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *