Хванаха Нощния ловец – нападнал над 200 души за 17 години

Британската полиция залови мъж, извършил за 17 години множество нападения, сексуални посегателства и изнасилвания на възрастни хора, съобщават британските всекидневници, цитирани от БТА.
Задържаният е 52-годишният Дилрой Грант, баща на 7 деца. Засега срещу него са предявени 22 обвинения за 5 изнасилвания, 6 сексуални посегателства и 11 въоръжени грабежа.
Смята се обаче, че Грант е отговорен за близо 200 нападения на възрастни хора, извършени южно и югоизточно от Лондон. Грант живее със семейството си в град Брокли, югоизточно от столицата. Той работи като болногледач на съпругата си, която страда от множествена склероза. Полицията го арестувала след операция, продължила 12 години. Жертвите са на възраст между 68 и 93 години. Сред тях имало и 10 мъже.
Върху повечето нападателят упражнявал физическо насилие, след като атакувал домовете им. Той изнасилвал някои от нападнатите – и жени, и мъже. Грант атакувал уязвими хора. При нападенията носел черна качулка. Първоначално полицията била убедена, че е цветнокож.
Едва преди три години въз основа на ДНК проби от следи, оставени от насилника върху жертвите, полицията стеснила кръга на заподозрените и започнала да издирва мъж от района на юг и югоизток от Лондон.
За залавянето му била обявена парична награда от 40 000 британски лири. По-късно днес Грант ще се яви в съд в Гринуич, за да изслуша предявените му обвинения. През годините британските вестници наричаха нападателя с прозвището Нощния ловец.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *