БФБ продължи седмицата с ниска активност

Ниска активност на инвеститорите на Българска фондова борса отбелязваме в средата на тази седмица. Сделките, сключени на регулирания пазар, достигнаха обща стойност от 775 хил. лева, но над 400 хил. от тях бяха реализирани в сегмента за облигации. В същото време изменението при основния индекс SOFIX е незабележимо и той завършва на ниво от 544.46 пункта.

На челно място в търговията застава инвеститора в земеделска земя Адванс Терафонд, чиито акции се търгуват с минимални колебания около нивото от 2.46 стотинки за една ценна книга.

Подобна бе и ситуацията с книжата на Софарма Трейдинг АД, ЧЕЗ Разпределение България АД, Албена, Топливо, М+С хидравлик, Химимпорт и др., които приключиха търговската сесия с минимални промени до половин процентен пункт.

На позитивна територия с ръст от 1.8% при относително активна търговия завършва емисията на Синергон холдинг.

На пазара на компенсаторни инструменти компенсаторните записи леко се повишиха до ниво от 50 стотинки за лев номинал, а земеделските бонове завършват на цена от 59.5 стотинки за един брой.

Европейските борси днес се възстановиха от най-големия си дневен спад за последните 11 седмици и записаха ръстове, въпреки понижението на бизнес доверието в Германия за пети пореден месец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *