Кирил Рашков дал 430 000 долара на футболен клуб

Това съобщи един от свидетелите Васил Васев, който е поемно лице* и е присъствал на обиските в Катуница, цитиран от Дарик радио.
„По време на обиска на автомобилите на Кирил Рашков един от следователите намери в багажника папка с документи, в която имаше нотариално заверен банков ордер. С него лицето Кирил Рашков отпуска паричен заем на футболен клуб „Литекс“ – 430 000 долара. Той беше нотариално заверен, всичко както си му е редът. Документът го видяха и следователите, и поемните лица. Аз бях извикан като поемно лице в къщите на Рашков и ние обискирахме автомобилите, всъщност следователите, а ние бяхме там като свидетели да се види какво е намерено и какво е попълнено в протокола. Документът не е фалшификат, който да бъде уличен в нещо незаконно“, обясни Васев.
По думите на Васев в папката, открита в колата са намерени и други документи. „Става дума за сив „Мерцедес 190″ със софийска регистрация, който не е на името на Рашкови. Води се на жена от София или откъде беше, но вярвам, че не е нейна. Те са я взели с договор за временно ползване, предполагам. Документите обаче бяха на негово име. Това стана миналия понеделник или вторник след събитията в Катуница“, разказа още Васил Васев.
Разследващи потвърдиха пред Дарик радио, че такъв документ съществува. Той е в кориците на делото срещу Рашкови за укритите данъци, което заведе Окръжната прокуратура в Пловдив.Преди два дни в. „24 часа“ съобщи,  че вътрешната проверка на занъчните за това дали над Цар Киро е имало данъчен чадър и приключила и се очакват уволнения.
В края на септември пък стана ясно, че Кирил Рашков не е платил поне един млн. лева данъци за последните 7 г.  Той дължи и 75 000 лв. данък сгради и такса смет за два имота в Пловдив.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *