Слави Бинев: Тиранът на страната се казва Бойко Борисов

По-рано днес напусналият групата на партията в парламента Валентин Николов заяви, че Бинев обмисля раздяла с „Атака“. „Не знам как той е стигнал до това заключение. С него не съм обсъждал тези неща. Учудвам се как това може да се случи, това е негова логическа връзка. Може би е видял неодобрението ми към работата на правителството“, коментира Бинев за изявлението на Николов. „Най-големият проблем на България е не този между християните и мюсюлманите, а лошото управление на страната, а те не са малко“, категоричен е той.
Евродепутатът заяви, че протестът на „Атака“ пред централната столична джамия Баня Бяшъ, при който се стигна до сблъсъци, не е плод на договорка между партията на Волен Сидеров и ДПС, а е манипулация от страна на Бойко Борисов. „Той загуби доверието на хората. Има да се справя с мизерията, безработицата. Той трябва да си намери ново спасение. Пак да се направи на съдия и спасител, на бащицата, който да гарантира мира“, коментира Бинев.
„Хората от службите ползват други методологии, които могат да манипулират хората, да ги вкарват в битки, които трябва да отклоняват вниманието от проблемите, които те трябва да решават. За това те не са толкова популярни, когато трябва да ръководят дадена държава“, допълни евродепутатът и заяви, че тиранът на страната се казва Бойко Борисов.
Според Бинев призивите за забрана на „Атака“ и ДПС сигурно са свързани с изборите. „Забраните са свързани с тоталитарните общества и с времето, когато бяхме малки. Хората, които използват думата „забранявам“, обикновено искат да заменят старата дума „социализъм“ с новата „демокрация“ и да я изпразнят от съдържание. Трябва да има равенство пред закона. Не съм против партиите и всеки, който иска да изрази свободно мнение“, каза още той.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *