Три рудника стачкуваха предупредително

С едночасов протест на работните си места те предупреждават ръководството на въгледобивното дружество, че ако не удовлетвори исканията им, на 13 януари започмват ефективна стачка  и ще спрат да подават въглища за четирите топлоелектрически централи.
Причина за недоволството им е отказът на ръководството на мините да им изплати допълнително възнаграждение за отличните финансови резултати през миналата година. Според ръководството на КНСБ и КТ Подкрепа всеки миньор трябва да получи по още 1000 лева. Синдикати и работодатели не се разбраха на масата на преговори.  Следващите преговори са насрочени за 13.00 часа днес.
Вчера мениджърският екип на „Мини Марица-Изток“ определи исканията на миньорите като неоснователни и внесе в Окръжен съд – Стара Загора иск за обявяване на стачката за незаконна. Делото следва да се разгледа в седемдневен срок в открито заседание в присъствие на прокурор, като всяка от засегнатите страни ще има възможност да защити своята теза. Тази законова процедура не спира обявените ефективни стачни действия.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *