Упражнява се политически натиск върху директори на общински болници

Върху директори на общински болници се упражнява политически натиск, за да бъде осуетен насроченият за 7 април национален протест срещу намаленото финансиране на здравните заведения. Това заявиха в град Елена ръководители на 21 общински болници, които обсъдиха подготовката на протестната акция.
Над 50 общински болници вече са заяви участието си в протеста на 7 април, казаха докторите Балтаджиев, Станчев и Генов, директори на болници в София, Поморие и Харманли. „Формата на протеста сме решили да бъде най-различна, но ние никога няма да спрем да работим. Болниците ще продължат да работят доколкото и да нямат финансиране, защото общинските болници и частните болници сега тепърва получават средно по 50 процента финансиране за месец януари. Въпреки липсата на пари ние продължаваме да работим”.
„Има болници, в които от януари месец персоналът не е вземал заплати. Нерегулярни плащания, които изправят пред фалит общинските болници… „.
Според тях има натиск за спиране на националния протест на общинските болници.
„В момента вече има гонение срещу докторите. Вече има осъществяване на политически натиск. Ние нямаме никакви политически искания”, казаха лекарите.

БНР
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *