Фотограф участвал в отвличането на Киро Киров

Фотограф е участвал в отвличането на бизнесмена Киро Киров или е помагал на бандата след нападението над бизнесмена, съобщава в. „24 часа“.
Този извод налагат трите снимки, които похитителите подхвърлиха на близките миналата събота. Те не са пратени с MMS, каквато информация се появи в началото, а в плик.
Анализ показва, че фотосите са направени не с дигитална, а с камера с лента. Те са със сравнително лошо качество, фонът зад Киров е много тъмен и не се вижда нищо. Ясно е изображението само на пленника, който държи актуален брой на в. „24 часа“ в ръце оковани в белезници, отбелязва изданието.
По стъклата на очилата на Киров личи, че фотографът е ползвал светкавица. Той сам е проявил лентата и е копирал снимките вероятно в домашна лаборатория, защото би било твърде рисково да занесе филма в обществено фото, смятат разследващите. Анализът на трите снимки обаче не дава подробна информация за здравословното състояние на бизнесмена, освен факта, че е бил бит след нападението.
Вътрешното министерство не разполага с никаква информация , че Киров е получил инфаркт или пък , че страда от някакво тежко заболяване , категорични са източници на „24 часа“.
Похитителите изобщо не са настояли за бързи преговори заради медицински проблеми на пленика. Те винаги искат в началото голяма сума , но в крайна сметка получават много по-малко пари.
На фона на откупите, плащани в последните 3 случая преди Киров, уговореният от бандата 1 млн. лева със сина на жертвата Иван е една определено внушителна сума, коментират запознати.
Те отрекоха с голяма доза ирония и слуха, че веднага след отвличането бизнесменът е бил изведен в чужбина и изтезаван там. Все още откупът за живота на Кирова не е предаден . Очаква се в следващите седмици бандата да даде своите инструкции на бизнесмена Иван.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *