Водещите индекси отвъд Океана посрещнаха седмицата на червена територия

Фондовите борси отвъд Океана в крайна сметка приключиха първата сесия за седмицата на червена територия. Инвеститорите са в очакване на срещата на централните банкери на Федералния резерв на САЩ, на която ще има ново решение за бъдещето на обема на покупките на облигации. Така мечите настроения обиколиха всички световни пазари, след като азиатските и европейските борси затвориха с понижения.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Averageе надолу с 0,26% до 15 837,88 пункта, въпреки че стартира с ръст. Широкият бенчмарк Standard & Poor’s 500 финишира със спад от 0,49% до 1 781,56 пункта, като най-зле се представиха технологичните компании, а тези от индустриалния сектор – най-добре. Технологично ориентираният Nasdaq Composite отстъпи с цели 1,08% до 4 083,61 пункта.

По-рано днес Министерството на търговията на САЩ съобщи, че през декември продажбите на нови жилища са били 414 хил., или по-малко от прогнозните 458 хил.

Акциите на Apple поскъпнаха с 0,81% до 550,5 долара само броени минути преди публикуването на междинния финансов отчет на компанията.

Новината от днес -дългоочакваното трансатлантическо мегасливане в сектора на телекомуникациите пропада. AT&T отлага за най-малко шест месеца намерението си да представи оферта за закупуване на британския си конкурент Vodafone. Книжата на AT&T все пак поскъпнаха с 0,67% до 33,65 долара за брой.

Пазарната капитализация на Caterpillar нарасна с 5,94% до 91,29 долара за брой, след като най-големият глобален производител на строителна и добивна техника, оповести по-добра от очакваното печалба за четвъртото тримесечие въпреки предизвикателната среда.

Книжата на International Game Technology поевтиняха с 2,26% до 14,70 долара. Миналата седмица компанията обяви финансовия си резултат за първото тримесечие на фискалната 2014 г., който не оправда предварителните прогнози.

Доларът поскъпва спрямо валутите на водещите търговски партньори на САЩ.

Доходността по 10-годишните американски облигации нараства с 5 базисни пункта до 2,77%.

Цената на суровия петрол се понижава с 92 цента до 95,72 долара за барел.

Фючърсите върху златото поевтиняват с 90 цента до 1 263,40 долара за тройунция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *