Eвро/долар направи друго нерешително движение вчера

Технически анализ за 12.11.200908.47.AM

EURUSD

Eвро/долар направи друго нерешително движение вчера, все още хваната в рейнджа между 1.5062-1.4930. Както може би вече знаете, аз обрърнах внимание на потенциалната формация „двоен връх” в началото на тази седмица, както може да се види на дневния таймфрейм. Тук за сценария „двоен връх” какво имам в предвид:
Валиден: Двойния връх е низходяща обръщаща фигура. С областта 1.5062/50 разглеждана като върхове, липса на пробив над тази зона би трябвало да доведе до низходящ натиск, и веднъж пробила цената под 1.4850 низходящия обръщащ сценарий дноен връх е потвърден. Пробив под 1.4850 може да е също нарушение на основната трендлиния на подкрепа (в синьо), което също ще предизвика потенциален мечи обръщащ сценарий.
Неуспешен: сценария на двойния връх се счита да бъде неуспешен, ако цената пробие над върховете. Може да го разгледате по следния начин: неуспеха на мечия обръщащ сценарий обикновено произвежда друг сценарий, бичо продължаване с технически цели оставащи на 1.5150 и 1.5300.

GBPUSD

Паунд/долар имаше значителен низходящ моментум вчера, достигайки дъно на 1.6533 и закривайки на 1.6571. Обаче, възходящия сценарий остава валиден. Макар че тази ситуация би могла да е заплаха за възходящите изгледи, освен ако бичия канал не бъде нарушен надолу, считам че е твърде рано за низходящ обръщащ сценарий. Оградените низходящи свещи на дневната графика показват, че по време на възходящия сценарий може да имаме значителна корекция надолу, но колкото по-дълго двойката се движи в канала, основната картина на бичия сценарий би трябвало да остане непокътната. Цената сега тества долната линия на възходящия канал, която е добра зона за поставянето на дълги позиции с тесни стопове, в случай че цената веднъж пробие под канала. Най-близката подкрепа е 1.6510. Пробив под това ниво би могло да се разглежда като потенциален обръщащ сценарий. Непосредстевна съпротива има на 1.6550. Пробив над тази зона може да предизвика по-нататъшен моментум нагоре и да запази възходящия сценарий в сила.

USDJPY

Долар/йена имаше колебливо движение вчера. На четиричасовата графика можем да видим, че цената се плъзна под 89.40, като направи дъно на 89.30, но това беше просто фалшив пробив преди цената да обърне нагоре и да намери съпротива на трендлинията (в жълто). Въпреки че сигналите би трябвало да останат низходящи технически, силно волатилния пазар с неясна посока може да ни задържи извън пазара. В посока надолу, се нуждаем от последователен пробив под 89.40 за продължаване на низходящия сценарий с цел 88.80. В посока нагоре, трендлнията би трябвавло да остане добра съпротива и да запази мечия сценарий непокътнат.

USDCHF

Долар/франк направи друго „дожи” на дневната графика вчера, индкирайки нерешителен пазар. Както се вижда на четиричасовата графика, двойката все още е хваната в рейнджовия диапазон между 1.0166-1.0333/00. Стратегията ми остава същата, че се нуждаем от пробив на която и да е от страните, за да видим по-ясна посока. За предпочитане е низходящия сценарий, но също се нуждаем от валиден пробив под психологическото ниво 1.0000.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *