БФБ в напрегнато очакване

Преговорите по съставяне на правителство и дългоочаквания доклад за състоянието на КТБ държат участниците на Българска фондова борса под напрежение. По време на днешната сесия нервите на някои участници не издържаха и на пазара бяха изсипани значителни количества акции.

Най-дълги червени редици от сделки наблюдавахме при акциите на Химимпорт (обикновени и привилегировани) и Централна кооперативна банка. След обяд понижението по тези позиции на моменти превишаваше 5%, но в крайна сметка и двете дружества приключиха сесията на зелена територия.

На разпродажби бяха подложени още Адванс Терафонд АДСИЦ, Албена, Трейс груп и други, но и при тях в края на сесията купувачите изместиха цените нагоре.

Днес е крайният срок за предаване на доклада за състоянието на КТБ. Също така започва вторият кръг преговори за съставяне на правителство, така че можем да очакваме още динамични сесии на БФБ поне до края на седмицата.

Текущият краткосрочен тренд е низходящ, така че шансът е на страната на мечките. SOFIX достигна подкрепа в зоната 515 пункта, така че от техническа гледна точка можем да очакваме поне временно задържане или отблъскване от тази зона. Следващата цел на мечките са психологическите 500 пункта. Спад и под това ниво може да задълбочи корекцията към 460.

Признак за изчерпване на текущата низходяща вълна и евентуално приключване на корекцията ще бъде пробив на низходящата тренд линия, текущо в зоната 530 пункта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *