Химимпорт Инвест купува инвестиционен посредник Метрик

Химимпорт Инвест АД, гр.София възнамерява да осъществи концентрация по смисъла на Глава V от Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК) посредством закупуването на капитала на инвестиционен посредник Метрик АД, гр. София, показва съобщение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).
Придобиваното предприятие е инвестиционен посредник и реално осъществява дейност, свързана със сключване на сделки с финансови инструменти.
Искането е КЗК да извърши оценка на планираната операция и да се произнесе с решение.
В тази връзка на основание чл.80, ал.2 от ЗЗК всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на пазара на предлагане на брокерски услуги.
Становището следва бъде заведено в деловодството на КЗК в срок от седем дни след 21 май 2009 г., като бъде подкрепено със съответни доказателства.

Химимпорт Инвест АД е мажоритарен собственик на Химимпорт АД. Химимпорт АД притежава инвестиционен посредник, какъвто е ТБ Централна кооперативна банка АД.

ИП Метрик е на 70-то място по брой сделки за февруари 2009 г. на БФБ-София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *