Държавата на път пак да загуби Пловдивския панаир

До решението на апелативните магистрати се стигна, след като собственикът на панаира Георги Гергов обжалва решението на Окръжния съд. Според Апелативния съд в Пловдив двете увеличения на капитала на панаира, с които фирмата на бизнесмена „Пълдинтур инвест“ е станал собственик на над 50% от капитала на дружеството, са законни.
Решението обаче не е окончателно и подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд, чиято дума е последна.
През февруари тази година Пловдивският окръжен съд обяви увеличението на капитала на панаира за нищожно. . През април 2010 г. министър Трайчо Трайков сезира съда и бе образувано дело за връщане на мажоритарната собственост и пълния контрол на държавата. То бе заведено след проверка и анализ на сделката за панаира, която откри сериозни нарушения на търговското и приватизационно законодателство.
Проверката откри и нарушения в действията на бившия икономически министър Румен Овчаров, които са потвърдени в мотивите към решението на съда. В резултат на тях държавата е изгубила контрола върху Панаира за сметка на „Пълдин туринвест“ АД на Гергов.
През май министерството на икономиката поиска отвод на съдията-докладчик по делото за възстановяване на контрола на държавата.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *